Både høsten og vinteren er tiden da flest branner starter. Vi skal gi deg noen gode råd for hvordan du kan sikre boligen din og unngå at brann starter hos deg.

De fleste har i dag røykvarslere og brannslukkingsapparater, men det er en rekke andre tiltak du kan gjennomføre for å sikre boligen din enda bedre. En måte er å få installert en boligalarm med brannalarm, for da sikrer du boligen også mot innbrudd.

Brannalarm koblet mot vaktsentral

En røykvarsler er vel og bra, for den varsler for brann og gjør at du og familien kan komme dere ut, men dessverre er ikke dette alltid nok for å redde boligen. Derimot en brannalarm med tilknytning til en vaktsentral vil sørge for at nødetatene kommer raskt på plass når noe skjer. Dersom brann oppstår, uansett om du er hjemme eller bortreist, vil de sende brannvesenet slik at de får slukket brannen så fort som mulig. Når en brann har startet teller hvert sekund og minutt, da er det viktig at brannvesenet får raskt beskjed og kan rykke ut for å få slukket brannen. En røykvarsler vil kun varsle ved røyk eller brann, men vil ikke varsle til brannvesenet. Skaff deg en brannalarm med tilknytning til en vaktsentral og du er godt sikret.

Hvorfor er høst og vinteren høysesong for brann?

På høsten og vinteren er det mørkt, trist og kaldt ute. Dette gjør at mange koser seg med stearinlys, varme i peisen med gode pledd, noe varmt å drikke og en god bok. Å gjøre den mørke tiden hyggelig er selvsagt noe du bare skal fortsette med, men her er det viktig å være obs. Nettopp fordi man tenner i peisen og stearinlys er det fort gjort at den åpne ilden fører til brann. Dette kan enkelt unngås ved å aldri gå fra en påtent peis eller stearinlys, hold brannfarlig pledd borte fra peisen og pass alltid på at peisen er godt slukket før du legger deg. Det skal så lite til før uhellet blir et faktum og at en brann starter.